Ветроупорни завеси

Предлагаме ви бърз и евтин начин за затваряне на навеси, зимни градини, заведения и беседки, търговски и изложбени площи, складове. Освен от вятър, завесите пазят от дъжд, сняг, поддържат температурата в затвореното пространство по-висока, позволяват новите помещения да се отопляват.

Какво трябва да знаете за нашите ветроупорни завеси

Това са оградни платна от пластично, прозрачно PVC, наричано още „кристал“. То е UV стабилизирано. Използва се фолио с дебелина 0,6 –0,8 мм. Платната са окантени по краищата с цветен синтетичен брезент, което осигурява по-голямата им здравина. Цветът е по желание на клиента. Могат да бъдат направени и от непрозрачен материал.

Изработката на ветроупорни завеси се извършва по мярка на конкретния обект и се монтират на вече съществуваща или направена за целта конструкция. Използва се специален метален или пластмасов обков, който осигурява бърз монтаж и демонтаж. В долната част от вътрешната страна се оформят джобове за тежести, държащи платната опънати.

Възможно е да бъдат предвидени „врати“. Те се захващат от двете страни с ципове. При нужда циповете се отварят, а частта между тях се вдига и фиксира с каишки, оформяйки свободен проход.

При монтаж на ветроупорни завеси на балкони и тераси видът на фасадата не се променя. Площите са използваеми, а жилището е защитено от студа. Лятото те лесно могат да бъдат свалени или навити и закопчани.